+7(812)648-24-70, +7(812)702-50-70
Русский / English
BioniQ

FAQ

Tomato paste producing

2015-8-14
Archive »


Fresh tomatoes arrive at the plant in trucks and are unloaded into an input tray into which a quantity of water 3 to 5 times higher than the amount of unloaded tomato is continuously filled in.

This water flow brings the tomatoes to the roller elevator, which then conveys them to the sorting station.

Here the staff removes the unripe, damaged and very small tomatoes which are placed on a conveyor for rejected products. The tomatoes suitable for processing are transported to the chopping station. The pulp is heat up to 65-75°C for Cold Break processing or to 85-95°C for Hot Break processing.

The heated tomato pulp is then conveyed with a special pump to juice extractor composed of two machines: a pulper and a refiner, equipped with two sieves having meshes of different size. Two products therefore come out of the extraction unit: refined juice for concentration and waste for disposal.

The juice in this storage tank is fed to the evaporator which automatically regulates juice intake and finished concentrate output; The juice inside the evaporator passes through different stages (also called effects) where its concentration level will gradually increase until the required density is obtained in the final stage or “finisher”.

Evaporator output is measured in liters of evaporated water per hour while concentrating tomato juice with an initial 5°Brix concentration and producing tomato paste double concentrate at 30° Brix. The evaporative capacity of tomato juice concentrators is greatly influenced by the viscosity level. If the tomato paste has a low Bostwick value, then the concentrator’s output level will also be low; on the other hand, a higher Bostwick value means an increased output level.

Source: http://www.fencospa.com

Новости ТСК

31 Октября 2017
Мак кондитерский (Венгрия) уже на складе!
 Успейте заказать мак кондитерский (производство Венгрия) урожай 2017 года, а также тыквенное и морковное пюре!

Подробнее »

17 Августа 2017
В наличии огурцы маринованные изогнутые в уксусном рассоле в бочках
В наличии на складе в Краснодарском крае огурцы изогнутые маринованные в уксусном рассоле в бочках.
 

Подробнее »

Новости отрасли

13 Ноября 2017
Сертификаты подстегнут цены
 Производители опасаются, что себестоимость продукции животноводства вырастет после введения новых правил документооборота.

Подробнее »

08 Ноября 2017
Аналитики отметили рост импорта орехов и сухофруктов в первом полугодии 2017 года
Укрепление курса российского рубля и налаживание новых каналов поставок импортной продукции привело к росту ввоза орехов и сухофруктов в Россию. Эта тенденция полностью проявилась во втором квартале 2017 года, когда по сравнению с аналогичным периодом прошлого года прирост поставок наблюдался практически для всех товаров этой категории. И хотя до восстановления российского рынка "благородных" орехов, объем которого с 2013 по 2016 год сократился более чем в два раза, еще очень далеко, наметившийся позитивный тренд безусловно является позитивной новостью для всех участников этого сегмента рынка.

Подробнее »

BioniQ рекомендует

 
Яндекс.Метрика