+7(812)648-24-70
Русский / English
BioniQ

FAQ

Tomato paste producing

2015-8-14
Archive »


Fresh tomatoes arrive at the plant in trucks and are unloaded into an input tray into which a quantity of water 3 to 5 times higher than the amount of unloaded tomato is continuously filled in.

This water flow brings the tomatoes to the roller elevator, which then conveys them to the sorting station.

Here the staff removes the unripe, damaged and very small tomatoes which are placed on a conveyor for rejected products. The tomatoes suitable for processing are transported to the chopping station. The pulp is heat up to 65-75°C for Cold Break processing or to 85-95°C for Hot Break processing.

The heated tomato pulp is then conveyed with a special pump to juice extractor composed of two machines: a pulper and a refiner, equipped with two sieves having meshes of different size. Two products therefore come out of the extraction unit: refined juice for concentration and waste for disposal.

The juice in this storage tank is fed to the evaporator which automatically regulates juice intake and finished concentrate output; The juice inside the evaporator passes through different stages (also called effects) where its concentration level will gradually increase until the required density is obtained in the final stage or “finisher”.

Evaporator output is measured in liters of evaporated water per hour while concentrating tomato juice with an initial 5°Brix concentration and producing tomato paste double concentrate at 30° Brix. The evaporative capacity of tomato juice concentrators is greatly influenced by the viscosity level. If the tomato paste has a low Bostwick value, then the concentrator’s output level will also be low; on the other hand, a higher Bostwick value means an increased output level.

Source: http://www.fencospa.com

Новости ТСК

15 Октября 2018
ГК BioniQ приняла участие в конференции «Современные технологии и оборудование для переработки овощей и фруктов»
Переработка фруктов и ягод стала в этом году центральной темой пятой конференции «Современные технологии и оборудование для переработки овощей и фруктов», организованной АО «Экспоцентр» и информационным порталом FruitNews в рамках выставки «Агропродмаш-2018».

Подробнее »

02 Октября 2018
Свежее предложение! Пюре Манго Тотапури по выгодной цене!
 Пюре Манго Тотапури (brix 28%) от ООО "ТСК"!

Подробнее »

Новости отрасли

05 Декабря 2018
Производитель бренда «Махеевъ» планирует расширить ассортимент за счет покупки производителя сыра и мясных консервов
Компания "Эссен Продакш АГ", производитель соусов и джемов под брендом "Махеевъ", планирует в 2018 году довести оборот до 20,59 млрд рублей, ищет новые активы на Дальнем Востоке и изучает возможность расширения ассортимента за счет покупки производителя сыра и мясных консервов.

Подробнее »

06 Ноября 2018
Законопроект о сборе дикоросов готов к первому чтению
 Координационный совет «Единой России» по законодательству одобрил законопроект о сборе дикоросов, сообщил журналистам первый замруководителя фракции Андрей Исаев после заседания совета.

Подробнее »

BioniQ рекомендует

 
Яндекс.Метрика