+7(812)648-24-70, +7(812)702-50-70
Русский / English
BioniQ

FAQ

Tomato juice producing

2015-8-13
Archive »


Description of a typical drinkable tomato juice processing operation made from fresh tomatoes.

Drinkable tomato juice is normally produced during the tomato season, when tomatoes have usually reached their prime; it shall be produced from selected tomato varieties having a solids content not less than 5°Brix. Some producers prefer not to blend different tomato varieties so as to obtain a juice with more homogeneous flavour.

Production technology is basically the same used in the production of tomato paste and/or “passata” (obviously with exclusion of the concentration phase), i.e. washing, sorting, chopping, hot break pre-heating and juice extraction. Special attention has to be paid to the screen meshes of the juice extractor: the standard size is 0.4 mm, while in the U.K. it can even be 0.3 mm.

Tomato juice is normally packed directly into the final container; however, it could also be stored into 20/50 m3 aseptic tanks or into 1000 L aseptic bags and be re-processed later on according to market demand.

Tomato juice can also be obtained from aseptic tomato paste (particularly for northern European countries); in both cases the preparation processes before filling into final containers shall be as follows:
  • preparation of the final recipe in a suitable tank by adding all the necessary ingredients: salt, spices, aromas and other ingredients in line with the final market demand; the tanks shall be provided with suitable stirrers in order to assure adequate blending of all ingredients;
  • in case of production starting from tomato paste, filtered / dematerialized water shall also be added in order to reach the desired quantity of dry matter, homogenization at 150 / 200 bar shall also be provided but only for juice obtained from tomato paste in order to prevent serum separation. Juice obtained directly from fresh tomatoes does not need homogenization;

Source: http://www.fencospa.com

Новости ТСК

31 Октября 2017
Мак кондитерский (Венгрия) уже на складе!
 Успейте заказать мак кондитерский (производство Венгрия) урожай 2017 года, а также тыквенное и морковное пюре!

Подробнее »

17 Августа 2017
В наличии огурцы маринованные изогнутые в уксусном рассоле в бочках
В наличии на складе в Краснодарском крае огурцы изогнутые маринованные в уксусном рассоле в бочках.
 

Подробнее »

Новости отрасли

13 Ноября 2017
Сертификаты подстегнут цены
 Производители опасаются, что себестоимость продукции животноводства вырастет после введения новых правил документооборота.

Подробнее »

08 Ноября 2017
Аналитики отметили рост импорта орехов и сухофруктов в первом полугодии 2017 года
Укрепление курса российского рубля и налаживание новых каналов поставок импортной продукции привело к росту ввоза орехов и сухофруктов в Россию. Эта тенденция полностью проявилась во втором квартале 2017 года, когда по сравнению с аналогичным периодом прошлого года прирост поставок наблюдался практически для всех товаров этой категории. И хотя до восстановления российского рынка "благородных" орехов, объем которого с 2013 по 2016 год сократился более чем в два раза, еще очень далеко, наметившийся позитивный тренд безусловно является позитивной новостью для всех участников этого сегмента рынка.

Подробнее »

BioniQ рекомендует

 
Яндекс.Метрика